LeesBaas – maakt lezen leuk

Je gaat beter lezen als je veel leest en je gaat meer lezen je het leuk vindt. Dit is de simpele basisgedachte van LeesBaas, waarbij leesplezier de kern vormt. Door middel van korte quizzen kan een kind laten zien dat hij een door hem zelf uitgekozen boek heeft gelezen en begrepen. Met LeesBaas maken we lezen leuk en verbeteren zo de leesvaardigheid van kinderen.

Scholen kunnen een abonnement op LeesBaas nemen voor € 10,00 per leerling per schooljaar. Stuur een e-mail naar [email protected] om een licentie af te sluiten.


Naar www.leesbaas.nl arrow-white
Help mee! Maak zelf een quiz.

Met een heel groot aanbod van quizzen kan ieder kind iets van zijn gading vindt. Jij kunt helpen om dat te bereiken. Selecteer een leuk boek waarvoor nog geen quiz is. Maak je eigen quiz en deel hem met alle kinderen in Nederland. Samen bouwen we zo aan een grotere leesvaardigheid.

Leesplezier is de sleutel

De meeste leerkrachten zullen het wel herkennen. Veel kinderen lezen niet graag als het moet voor school. Bij LeesBaas gaan we uit van het leesplezier. Want leesplezier is de sleutel tot leesvaardigheid. Zo kiest een kind zelf wat hij leest en wordt hij niet lastiggevallen met spannende spreekbeurten of saaie boekverslagen.

Voor elke quiz een mooie oorkonde

Iedere keer als een kind een quiz goed afrondt krijgt hij een mooie oorkonde die kan worden uitgeprint. Ingelogde kinderen verzamelen ook nog leespunten waarmee badges kunnen worden verdiend.