Taal

Werkwoordspelling

Werkwoordspelling is voor veel kinderen lastig, maar het leren en leren toepassen van de regels is heel goed te doen. Met deze methode kan op een gerichte en verantwoorde manier geoefend worden met de werkwoordspelling. Doordat de opbouw van de boeken gebaseerd is op de leerlijn, sluit deze goed aan op andere methodes voor taal in het PO.

Deze methode is voor groep 5 tot en met 8 en bestaat uit drie werkboeken per leerjaar. De werkboeken worden in voordelige sets van 5 aangeboden. Daarbij kunnen antwoordenboeken per stuk worden aangeschaft. Je kunt per leerjaar bepalen voor hoeveel kinderen je wilt bestellen. Met de methodecalculator reken je simpel uit welke materialen je nodig hebt en wat daarvan de kosten zijn.

Naar methodecalculator
Taal

Werkwoordspelling

Werkwoordspelling is voor veel kinderen lastig, maar het leren en leren toepassen van de regels is heel goed te doen. Met deze methode kan op een gerichte en verantwoorde manier geoefend worden met de werkwoordspelling. Doordat de opbouw van de boeken gebaseerd is op de leerlijn, sluit deze goed aan op andere methodes voor taal in het PO.<

Naar methodecalculator

Complete methode voor groep 5 tot en met 8

Iedereen die schrijft loopt er wel eens tegenaan: eindigt dat werkwoord nou op een -d een -t of -dt? Wat zijn de regels ook alweer? Veel mensen (van jong tot oud) hebben grote moeite met de juiste spelling van werkwoorden. Meestal is dat niet nodig. Met voldoende oefening en een zorgvuldig stapsgewijs opgebouwde kennis van de regels kan iedereen een kei worden in werkwoordspelling.

Deze methode behandelt alle relevante onderwerpen van werkwoordspelling, waarbij er doorgaans dieper op de inhoud wordt ingegaan dan in de reguliere taalmethodes voor het PO.

Heldere opbouw op basis van de leerlijn

Met deze Leer- en oefenboeken kan op een gerichte en verantwoorde manier geoefend worden met de werkwoordspelling. Doordat de opbouw van de boeken gebaseerd is op de leerlijn, sluit het prima aan op andere taalmethodes.

Per leerjaar – vanaf groep 5 – zijn er drie werkboeken. In de eerste twee boeken worden nieuwe regels aangeleerd en geoefend. In het derde deel kun je het geleerde toepassen.

Voor elke nieuw aan te leren regel is er een uitgebreide instructie met voorbeelden. Daarna volgen opdrachten om te oefenen met de regel.

Onderwerpen per leerjaar Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Onderwerp
Werkwoordstam
Stam+t
Bijzondere werkwoorden | Kennismaking      
Bijzondere werkwoorden | Tegenwoordige tijd  
Bijzondere werkwoorden | Verleden tijd  
Zwakke werkwoorden
Sterke werkwoorden
Verleden tijd | Zwakke werkwoorden  
Verleden tijd | Sterke werkwoorden  
Voltooid deelwoord | Zwakke werkwoorden  
Voltooid deelwoord | Sterke werkwoorden  
Voltooid deelwoord | Bijvoeglijk gebruikt      
Persoonsvorm    
Onvoltooid deelwoord      
Engelse werkwoorden      
Naar methodecalculator

Werkwoord Wijzer groep 5